FOI Functionele Orthonomie integratie

Functionele Orthonomie Integratie richt zich op het behandelen van lichamelijke klachten die zich uiten in je bewegingsapparaat (skelet-, gewrichts- en spierstelsel). Het is een doeltreffende therapie omdat het een klacht nooit lokaal behandelt, maar juist het lichaam in zijn totaliteit. Het lichaam bestaat uit een aaneengesloten keten van gewrichten en spieren die onderling met elkaar samenwerken. Disfuncties (het niet goed functioneren van gewrichten) zijn over het algemeen de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze disfuncties kunnen geleidelijk ontstaan of plotseling als gevolg van een ongeluk of trauma. Het lichaam gaat disfuncties doorgaans compenseren. Klachten ontstaan vaak op het moment dat het lichaam het niet meer kan compenseren.

Oorzaak van je klacht

De klachten waarmee men bij de huisarts of therapeut komt lokaliseren zich vaak in het compensatiegebied, maar de oorzaak zit vaak elders in het lichaam. Nekpijn kan bijvoorbeeld ontstaan door een probleem in de voet of heup.
Schouder- en armklachten kunnen ontstaan door een probleem in de knie of lage rug. Vaak worden deze en andere klachten lokaal behandeld maar wordt de oorzaak niet gezocht. Hierdoor kunnen hardnekkige en chronische klachten blijven bestaan.  Functionele Orthonomie Integratie zoekt naar de oorzaak van je klacht. Het hele spier- en skeletstelsel wordt onderzocht. Disfuncties worden behandeld en daarmee wordt de beweeglijkheid hersteld. Het resultaat is een optimale beweeglijkheid in alle gewrichten en spieren, waardoor bewegen met zo min mogelijk energie weer mogelijk is. Functionele Orthonomie Integratie bestaat uit zachte behandeltechnieken waarbij het lichaam op pijnvrije manier wordt behandeld. Functionele Orthonomie Integratie is zeer efficiënt. In 87% van de gevallen zijn klachten aan het bewegingsapparaat geheel op te lossen. Bij de overige 13% van de gevallen is sprake van klachten waar de vorm van de gewrichten is aangetast zoals artrose (slijtage) of reumatische aandoeningen. Hier kan Functionele Orthonomie Integratie een duidelijke vermindering van de klachten geven.

Download de brochure

Voor wie is Functionele Orthonomie Integratie?

Functionele Orthonomie Integratie  is er voor iedereen met klachten aan gewrichten en/of spieren die een belemmerende werking hebben op normaal bewegen. Zoals:

 • Nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Whiplash
 • schouderklachten
 • elleboogklachten
 • polsklachten
 • klachten aan de bovenrug en borstkas
 • lage rug klachten
 • klachten aan het bekken
 • heupklachten
 • knieklachten
 • voetklachten
 • Blijvende (pijn)klachten aan het bewegings-
  apparaat na operaties

Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie is een behandel methode die zich richt op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij het ontstaan van blessures is er altijd een beschadiging van bindweefsel. We onderscheiden fysieke trauma’s en emotionele trauma’s die het bindweefsel kunnen verharden, soms is dit pas na jaren merkbaar.
Wanneer beschadiging van het bindweefsel onvoldoende hersteld, zal het de bewegingsvrijheid van ons lichaam beperken of klachten geven zoals hoofdpijn, duizeligheid, concentratie-stoornissen, slaapproblemen, moeite om te ontspannen, vermoeidheid, burn-out. Cranio sacraal therapie richt zich op het ontspannen van het bindweefsel door heel subtiele en zachte behandeltechnieken. Dit geeft vaak een diepe ontspanning wat het natuurlijk herstel weer de gelegenheid geeft haar werk te doen. De Cranio sacraal therapie wordt vergoed via de alternatieve geneeswijze.

Bent u geïnteresseerd?

Na het onderzoek wordt u geïnformeerd over de behandelmogelijkheden voor uw herstel.

U kunt bij praktijk van der Doorn terecht met en zonder verwijzing van uw arts.

Contact gegevens

Praktijk-vanderdoorn.nl
Willibrordus Business Centrum
Praktijkruimte op 2e etage
Nummer 2.29 (lift aanwezig)

Kennemerstraatweg 464
1851 NG Heiloo

Gerbrand van der Doorn
Tel. 06 – 53 10 61 62

gerbrand@echo-adfysio.nl

Kvk registratie: 57701652
Rekening nummer ING 8099372

Privacy verklaring

Geregistreerd fysiotherapeut :